Ya! Anda akan dapat menerima faks di nombor Omni anda kerana kami telah memastikan bahawa semua nombor Omni diaktifkan faks! Kami juga memastikan bahawa anda juga dapat menggunakan nombor Omni sebagai nombor faks anda.


Semua faks akan dihantar dalam format PDF sebagai .pdf. Anda akan menerima pemberitahuan mengenai faks melalui aplikasi Omni dan melalui e-mel. Faks boleh dimuat turun melalui e-mel dan dilihat di halaman "Aktiviti" Papan Pemuka Omni.


Untuk mengakses faks ini di aplikasi Omni, ikuti langkah di bawah:


  1. Cari tab "Aktiviti" di Papan Pemuka Omni  2. Pilih faks yang diterima dan bukaSekiranya anda tidak menerima pemberitahuan e-mel, anda boleh menetapkan pemberitahuan e-mel di Papan Pemuka Omni di bawah tab "Akaun" dengan mengikuti langkah-langkah di bawah


  1. Pilih tab Sambungan pada Papan Pemuka Omni dan klik Urus Sambungan Saya
  2. Pilih cara anda ingin diberitahuCatatan: Aplikasi Omni tidak dapat menghantar faks tetapi hanya dapat melihat dan memuat turunnya.


Sekiranya terdapat masalah dengan salah satu langkah di atas, atau ada masalah dengan melihat dan memuat turun faks, sila hantarkan e-mel kepada kami di support@omnihotline.my. Kami akan menghubungi anda untuk membantu anda dengan permintaan ini secepat mungkin.